Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

SEMIFREDDO VAN CHOCOLADE MET SINAASAPPEL.

Nagerecht 4 personen.

Nodig: 250 g mascarpone, 2 el fijngemalen koffiebonen of oploskoffie, 25 g suiker, 100 g pure chocolade, 3,5 dl slagroom, 2 sinaasappels, 3 el honing, 1 el sinaasappellikeur of witte port, snufje kaneelpoeder, 50 g gepelde ongezouten pistachenoten, walnoten of pecannoten.

Meng de mascarpone met de koffie en de suiker. Rasp de chocolade. Zet 1 el geraspte chocolade apart voor garnering. Meng de chocolade met 4 el ongeklopte slagroom door het mascarponemengsel. Klop de rest van de slagroom bijna stijf. Spatel de geklopte room door het roomkaasmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak of lage schaal en zet dit 3 uur in de diepvries. Schep het na een half uur even om tegen de vorming van grove ijskristallen. Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Snijd er dunne plakken van. Verwarm de honing met de likeur en kaneel in een steelpan en laat de sinaasappelplakken er op een laag vuur zachtjes in konfijten gedurende 15 – 20 min. Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Schep bolletjes van het chocolade-ijs in een coupe of op een bord. Strooi de chocoladerasp en noten erover en garneer met plakjes sinaasappel.

Blog Home