Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

CHIPOLATAPUDDING.

Nagerecht 6 personen.

Nodig: 1 vanillestokje, 500 ml melk, 4 mandarijnen, 4 el sinaasappellikeur, 6 blaadjes witte gelatine, 3 eierdooiers, 1 el maïzena, 250 ml slagroom, 50 g gewelde blanke rozijnen, 1 ring fijngesneden ananas (blik), 100 g verkruimelde bitterkoekjes, dun met olie ingevette puddingvorm (ca. 1 L).

Het vanillestokje opensnijden. In een pan de melk met de suiker en vanillestokje verwarmen en 20 min. zachtjes laten trekken. De mandarijnen tot op het vruchtvlees dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden. De partjes met de helft van de likeur besprenkelen. De gelatine 5 min. in koud water weken. De eierdooiers met de maïzena losroeren. Het vanillestokje uit de melk nemen, het merg er uit schrapen en het merg door de melk roeren. 2 el van de melk iets laten afkoelen en door het eierdooier mengsel roeren. Het mengsel bij de melk schenken en al roerend met een houten lepel verwarmen tot de vla gebonden is. De pan direct van het vuur nemen, de gelatine uitknijpen en er direct in oplossen. De pan in een bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot het mengsel na ca. 30 min. lobbig wordt. Af en toe roeren. Intussen de slagroom met de rest van de likeur bijna stijf kloppen. De slagroom voorzichtig door het lobbig mengsel spatelen. Rozijnen, ananas, helft van de mandarijnenstukjes en bitterkoekjes erdoor scheppen. Het mengsel  in een puddingvorm overdoen, gladstrijken en in de koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. De puddingvorm 30 sec. in een bak met heet water houden, zodat de pudding makkelijk loslaat van de vorm. Een schaal omgekeerd op de vorm leggen, samen keren en de pudding voorzichtig op een schaal laten glijden. De pudding met de rest van de mandarijnen garneren.

Blog Home