Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

CHARLOTTE VAN KWARK EN BANAAN.

Nagerecht 4 – 6 personen.

Nodig: 50 g rozijnen (sultana’s), 3 el rum, 250 ml kwark, 4 rijpe bananen, 1 el citroensap, 125 ml melk, ca. 25 lange vingers, 4 el crème fraîche, 6 el suiker, taartspringvorm (18 cm).

Wel de rozijnen minstens 1 uur in de rum. Laat de kwark uitlekken. Prak het vruchtvlees van de bananen fijn met een vork. Roer het citroensap erdoorheen. Giet de melk in een diep bord. Doop een deel van de lange vingers één voor één heel even in de melk. Zet de lange vingers rechtop, naast elkaar tegen de binnenkant van een ronde taartvorm van ca. 18 cm. Bedek ook de bodem met lange vingers die niet in de melk zijn gedoopt. Roer de rozijnen en de rum, kwark, crème fraîche en suiker door de fijngemaakte bananen. Mocht het mengsel te vochtig zijn, voeg dan extra fijngemaakte banaan toe. Schep het stevige mengsel in de vorm. Laat de met folie afgedekte charlotte minstens 1 uur in de koelkast staan. Verwijder de rand van de vorm en bind event. voor het opdienen en aansnijden er een mooi lint om. Verdeel de charlotte in stukken. Bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker.

Blog Home