Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

DIPLOMAATPUDDING.

Nodig: 50 g lange vingers, ¾ dl marasquin, 25 g rozijnen, 25 g oranjesnippers, 50 g Franse vruchtjes, 10 blaadjes witte gelatine, ½ L melk, zout, 3 eieren, 100 g suiker, 2 zkj vanillesuiker, olie, ¼ L slagroom.

De lange vingers in een platte schaal leggen, met de marasquin besprenkelen en afgedekt laten weken. De rozijnen wassen, in heet water 15 min. laten wellen en af laten koelen. De oranjesnippers en de Franse vruchtjes klein snijden. De gelatineblaadjes in ruim koud water 5 min. weken. De melk aan de kook brengen met wat zout en van het vuur nemen. De eieren splitsen. De eierdooiers met de suiker en vanillesuiker dik roeren en al roerend, in een dun straaltje de warme melk erbij schenken. Dit mengsel even wat verwarmen, tot het iets gebonden is en het schuim is weggetrokken. De vla voortdurend roeren en niet laten koken. Van het vuur af even blijven roeren en de goed uitgeknepen blaadjes gelatine erin oplossen. De vla laten afkoelen en zo nu en dan omscheppen tot ze begint te binden en lobbig wordt. Nu de rozijnen, oranjesnippers en de Franse vruchtjes erbij scheppen. De puddingvorm, van ruim 1 L, met een kwastje met olie bestrijken. De eiwitten stijfkloppen en de slagroom ook stijfkloppen. Eiwit en slagroom luchtig door de vla spatelen. Als de vruchtjes niet meer zakken, een klein deel van de pudding in de ingevette vorm scheppen, gladstrijken en hierop een paar geweekte lange vingers leggen, zonder dat deze elkaar of de wand raken. Hierop weer wat pudding scheppen en gladstrijken. Zo de vorm laag om laag met lange vingers en puddingmassa vullen en met pudding eindigen. De pudding helemaal stijf laten worden in de koelkast. U kunt de pudding gerust een dag van te voren maken. De stijve pudding voorzichtig van de wand losduwen en op een bord keren. Even goed op en neer schudden, zodat de pudding loskomt. Serveren met geklopte slagroom.

Blog Home