KOFFIE-KWARKBEKER
Nagerecht of tussendoortje voor 8 personen
Nodig: 75 g boter, 130 g bastognekoeken (1/2 pak) verkruimeld, 5 blaadjes gelatine, 50 g suiker, 200 ml warme espresso of sterke koffie, 450 g vanillekwark, 200 ml slagroom, 1 grote reep pure chocolade, 8 koffiemokken (of koffiebekers).
Smelt de boter in een steelpannetje en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de koffiemokken. Zet de mokken in de koelkast. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes met de suiker op in de warme espresso en meng dit door de kwark. Zet het kwarkmengsel even in de koelkast. Klop de slagroom stijf en schep het kwarkmengsel er luchtig door. Verdeel de massa over de mokken en strijk de bovenkant glad. Laat de koffiekwark circa twee uur opstijven in de koelkast. Schaaf of snijd met een scherp mes schilfers van de chocolade. Garneer de bovenkant van de koffiekwark met de chocolade schilfers.