Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

VANILLETRIFLE MET RUM

Nodig: 1 eetlepel gesmolten boter 300 g cake, 30 g chocolade, 50 g amandelschaafsel, 5 dl melk, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 125 g witte basterdsuiker, 2 eetlepels tarwebloem, 80 ml rum.

Vet een ovenschaal van 1 1/2 l in met boter Snijd de cake in plakken van 1 cm dik. Rasp de chocolade fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat hem 10 minuten zachtjes trekken. Klop de eierdooiers met de suiker en de bloem met een mixer lichtgeel en romig. Neem het vanillestokje uit de melk en schenk de melk al kloppende bij het dooiermengsel. Doe het mengsel in een schone steelpan en verwarm het al roerende met een houten lepel op een laag vuur totdat de vla bindt. Neem de pan van het vuur en zet hem in een bak met koud water. Bekleed de bodem van de schaal met 1/3 deel van de cake. Roer de rum met 1 eetlepel water door elkaar en bestrijk de cake met dit mengsel. Verdeel 1/3 deel van de vla over de cake. Herhaal deze lagen en zet de schaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi het dessert voor het serveren met de chocolade en de amandelschaafsel.

Blog Home