Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

RIJSTEPAP

Hiervoor neemt u het best zachtkokende of paprijst, die mooier en gelijkmatiger bindt dan droogkokende rijst. Snelkookrijst kunt u niet voor de pap gebruiken. Was 100 g rijst in een zeef onder de stromende kraan door de zeef heen en weer te schudden en laat de rijst goed uitlekken. Breng 1 liter melk met een stukje (goed afgeboende) citroenschil en wat zout aan de kook, strooi de rijst erin, laat dit, onder roeren met een houten lepel, weer even aan de kook komen, draai dan het gas zo laag mogelijk en laat de rijst, met een plaatje onder de pan, in een uurtje tot dikke pap koken. Verwijder het schilletje. Geef de rijstepap warm met apart suiker en kaneel, of met bruine suiker.

Variaties:

Laat met de rijst 100 g gewassen rozijnen of krenten en rozijnen meekoken.

Vervang het stukje citroenschil door een vanillestokje.

Blog Home