Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

YOGHURTPUDDING MET CUSTARDSAUS

Nodig voor de pudding: 6 blaadjes witte gelatine, 1 blaadje rode gelatine, 70 g suiker, 6 dl yoghurt, sap van 1 citroen.

De gelatine in ruim koud water weken. Twee eetlepels water met de suiker aan de kook brengen en van het vuur af de goed uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. De yoghurt met het citroensap toevoegen en de massa onder af en toe omscheppen lobbig laten worden. De yoghurtmassa in een omgespoelde puddingvorm doen en in de koelkast laten opstijven. Na ± 4 uur maar liever langer kan de pudding gekeerd worden.

Voor de custardsaus: 25 g suiker, 1 eetlepel custardpoeder, 4 dl melk, ½ zakje vanillesuiker.

De suiker met het custardpoeder met 2 eetlepels van de koude melk aanmengen. De rest van de melk aan de kook brengen. Van het vuur af al roerend het custardmengsel toevoegen. De saus 1 minuut zachtjes al roerend laten koken. De vanillesuiker toevoegen en de saus overdoen in een sauskom.

Blog Home