Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

SINAASAPPEL-CHOCOLADEMOUSSE

Nodig: 150 g witte chocolade, 5 el melk, 2 blaadjes witte gelatine, 2 el cointreau, 2 el water, 1/4 l slagroom, 1 sinaasappel, 1 dl bosvruchtensaus (flesje dessertsaus).

Smelt de in stukjes gebroken chocolade met de melk al roerend au bain marie. Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de cointreau met het water aan de kook en los de gelatine erin op. Roer het mengsel door de gesmolten chocolade. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel door de afgekoelde chocolade. Laat de mousse in ┬▒ 3 uur opstijven. Trek met een citroentrekker krulletjes van de gewassen sinaasappel. Vorm met 2 natte eetlepels eivormige balletjes van de mousse en lepel wat bosvruchtensaus ernaast. Garneer met sinaasappelschil.

Blog Home