Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

HAVERMOUTPUDDING MET VRUCHTENCOMPOTE

Voor de vruchten compote: 100 gr gedroogde abrikozen, 100 gr gedroogde pruimen, aardappelmeel, suiker. Voor de pudding: 50 gr custardpoeder, 50 gr vlugkokende havermout, zout, 60 gr suiker, geraspte schil van 1 citroen, 1 liter melk.

De compote: Zet de gedroogde vruchten een nacht te voren in de week in ruim water. Kook ze de volgende dag gaar, maar niet stuk, in het weekwater. Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel. Roer voorzichtig suiker naar smaak erdoorheen. Laat de compote onder af en toe voorzichtig roeren afkoelen.

De pudding: Meng het custardpoeder met de vlugkokende havermout, suiker, wat zout en geraspte citroenschil aan met een deel van de melk. Breng de overige melk aan de kook en schenk al roerende het custard-havermoutpapje erbij. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Giet de puddingmassa dan over in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding koud en stijf worden. Keer de pudding op een schotel en schenk de vruchtencompote eroverheen.

Blog Home