Posted by Sander Sanders - maart 10th, 2011

GEVULD HAANTJE MET VRUCHTENSALADE

Nodig: 1 braadhaantje, zout, peper, 100 g kalfsgehakt, 100 g gehakte champignons, 1 ei, 2 eetl. gember, 4 bananen, sap van een citroen, 1 blikje ananasschijven, 1 glas kersen op sap, aardappelmeel.

Het haantje van binnen en buiten wassen, met keukenpapier drogen, zouten en peperen. Het kalfsgehakt samen met de fijngehakte paddenstoelen, het ei en het drankje goed dooreenmengen en met zout en peper op smaak brengen. Vul er het vogeltje mee, hetzij in de lege buikholte, hetzij tussen het losgemaakte vel van de borst (aan de achterkant te beginnen, dus niet bij de nek). In beide gevallen met een draad het vel van achteren bij elkaar naaien. In de oven, zonder deksel, ca. 1 uur in de margarine onder regelmatig bedruipen knapperig bruin braden. Het haantje op een schotel versieren met gember bolletjes, schijfjes banaan (met citroensap bedruppelen), en kersen. Het kersensap met het aardappelmeel aanmaken en over de kersen gieten.

Blog Home