Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

TAPIOCASCHOTELTJE MET PRUIMEN
Nodig voor 6 PERSONEN: 1 l melk, 100 g tapioca, 100 g suiker, 25 g boter, een stukje citroenschil, wat zout. Voor de pruimencompote: 350 g gedroogde pruimen 100 g suiker, een stukje citroenschil, wat water.
Bereid ‘n gewone tapiocapap en vermeng deze van het vuur met de boter. Kook van de pruimen (gedroogde) met de suiker, het stukje citroenschil en een weinig water op de gewone wijze pruimencompote. Leg nu in een vuurvaste schotel laag om laag wat van de tapiocapap en enige pruimen. Zorg dat bovenste en onderste laag uit tapioca bestaan. Bestrooi de bovenste laag met een mengsel van suiker en paneermeel, leg hier en daar een klontje boter en zet het schoteltje in een tamelijk warme oven. Laat er een bruin korstje op komen en dien het gerecht in het schoteltje op. In plaats van gedroogde pruimen kat men ook restjes appelmoes, dat met wat citroensap in plaats van een stukje citroenschil gekookt is, gebruiken. Ook gedroogde abrikozen zijn voor dit gerecht uitstekend geschikt.

Blog Home