Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

CITROENPUDDING
Nodig: 3 theekopjes cornflakes, 3 el boter of margarine, 2 el suiker, 1 el gelatine (ongekleurde), 1 ¼ theekopje water, 1 el maïzena, 2/3 theekopje suiker, 2 eieren (wit en dooier gescheiden), 1/3 theekopje citroensap, 1 tl geraspte citroenschil, snufje zout.
Maal de cornflakes tot kruimels. Roer de boter en de 2 lepels suiker door elkaar en voeg er de cornflake-kruimels al roerend bij. Druk dit mengsel stevig tegen de bodem en de wanden van een puddingschaal. Maak de gelatine week in ¼ theekopje water. Maak van de maïzena, 1/3 theekopje suiker en een theekopje water een glad papje. Breng dit papje al roerend boven de stoom van kokend water aan de kook en laat het dik worden. (20 minuten). Klop de eidooiers luchtig en giet ze bij kleine beetjes in het hete mengsel laat ze 2 minuten mee doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine bij, roeren tot deze is opgelost. Nu het citroensap, de geraspte citroenschil en het zout er door roeren. Laten afkoelen tot de pudding stijf wordt. Klop het eiwit schuimig, voeg er al kloppend 1/3 theekopje suiker bij en blijf kloppen tot het stijf en glad is. Doe het in de pudding. Doe de pudding in de af gekoelde puddingschaal. Strooi er wat cornflakekruimels overheen. Laat alles afkoelen tot de pudding helemaal stijf is.
Garneren met de vierde partjes van een citroen.

Blog Home