Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

SCHUIMIGE KARNEMELKVLA MET MANDARIJNTJES
Nodig: 8 g gelatine, 1 blikje mandarijntjes, 2 eierdooiers, 50 g suiker, ½ l karnemelk, 2 eiwitten, zout.
Week de gelatine in ruim kokend water. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Warm dit even op. Roer de eierdooiers met de suiker in een kommetje en schenk al roerend het warme mandarijnennat erbij. Doe dit mengsel weer terug in de pan en warm het nog even door (maar laat het niet meer koken). Los van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine erin op. Schenk dan al roerend de koude karnemelk erbij. Laat het vlamengsel iets dik (maar niet stijf) worden. Klop de eiwitten stijf met wat zout en schep deze luchtig door de afgekoelde vla. Leg onder in coupes of compoteschaaltjes wat mandarijntjes. Schenk de schuimige vla erop en laat deze afkoelen. Garneer de schuimige karnemelkvla met de overige mandarijntjes.

Blog Home