VASTENAVONDRIJSTEBRIJ
Nodig 2 l melk, 200 g rijst, 2 eieren, een stokje vanille en 150 g suiker of meer.
Was de rijst, laat ze uitlekken en strooi ze in de kokende melk. Laat de melk zachtjes weer aan de kook komen. Voeg het vanillestokje toe en laat de rijst langzaam gaar koken. Gebruik zo mogelijk een laag pitje voor het koken van deze rijstebrij. Probeer na een half uur of drie kwartier of de rijst gaar is en roer daarna met een houten lepel tot de pap smakelijk en romig gebonden is. Verwijder het vanillestokje, Los de helft van de suiker op in de hete pap. Roer de twee eidooiers met een paar lepels suiker tot ze schuimig zijn. Meng ze, van het vuur, met de hete rijstebrij. Klop de beide eiwitten heel stijf en doe er de rest van de suiker door, Meng vlak voor het opdoen de rijstebrij met het geklopte eiwit en doe ze in een grote open schotel. Geef er, voor, de locale kleur, nog een potje met bruine suiker bij en een botervlootje met boter gevuld.