Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

VRUCHTENGRUWEL
Nodig: 100 g parelgort, 1 ½ l water, een stukje pijpkaneel of citroenschil, ½ kg appelen of peren of 150 g aardbeien of 250 g frambozen (of kersen of pruimen), 200 g gedroogde vruchten (abrikozen, pruimen, appeltjes), 3 dl  bessensap, 75 g suiker.
Was de gort en zet ze met het water een nacht in de week. Zet ze op met het weekwater, de pijpkaneel of citroenschil en laat de gort zachtjes gaar en gebonden koken (1 ½ uur). Kook de schoongemaakte en geweekte, gedroogde vruchten het laatste half uur mee. De verse, schoongemaakte en fijn verdeelde vruchten worden niet meegekookt. Maak de gruwel tenslotte af met de bessensap en de suiker.
N.B. In plaats van parelgort kan men ook gortmout of snelkokende gort of havermout nemen.

Blog Home