Posted by Sander Sanders - maart 10th, 2011

RAGOUTBAKJES MET KIPPENSLA

Nodig: 500 g borststukken van kip, 1 ui, enkele worteltjes, peterselie, enkele peperkorrels, stukje foelie, zout, 100 g rijst, slaolie, azijn, peper, paprikapoeder, 15 grote of 20 kleine ragoutbakjes, zoetzuur van paprika.

Kook de kip gaar in water waaraan de ui, enkele worteltjes, gewassen peterseliestelen, enkele peperkorrels, stukje foelie en wat zout zijn toegevoegd in ongeveer 1 uur. Zeef het geheel (bewaar de bouillon om er de volgende dag soep van te maken) en snijd de kip in mooie, kleine stukjes. Kook in die tijd de rijst gaar met wat zout en laat de gare rijst koud worden. Maak van slaolie, azijn, zout en peper een slasausje. Vermeng dit met de stukjes kip, de rijst, fijngehakte peterselie en paprikapoeder. Vul met dit slaatje de ragoutbakjes en garneer met reepjes zoetzuur van paprika.

Blog Home