Posted by Sander Sanders - april 25th, 2013

ASPERGES MET HAM EN KAAS IN DE OVEN

Nodig: 1 ½ à 2 kg asperges, zout, 200 g rauwe ham, geraspte kaas licht belegen, boter of margarine, 1 tomaat, peterselie.

De schoongemaakte asperges koken in ruim water met zout in 1/2 uur (dunne stengels) à 3/4 uur voor dikkere asperges. Laten uitlekken en telkens een stuk of drie in een of twee plakjes rauwe ham wikkelen. Deze rolletjes naast elkaar in een langwerpige ovenvaste schotel schikken. Een dik laagje geraspte kaas erover strooien (niet te pittige kaas nemen, dat past niet bij asperges) en hier en daar klontjes boter of margarine leggen. De schotel op een rooster middenin een vrij warme oven 175°C schuiven. Het gerecht door en door warm laten worden en de kaas laten kleuren in 20 à 30 minuten. Garneren met achtergehouden reepjes ham, partjes tomaat en toefjes peterselie.

Blog Home