Posted by Sander Sanders - mei 31st, 2013

ASPERGESOEP
Nodig: ca. 20 asperges, evt. zonder de koppen, zout, suiker, 1 kalfsbouillontablet, 2 eierdooiers, 1 dl koffieroom, nootmuskaat.

Snij de houtachtige ondereinden weg van de asperges, schil ze dun en snij ze in stukken. Zet deze op met een liter water, wat zout en een snufje suiker en laat ze zachtjes gaarkoken in 25 minuten. Neem ze uit de pan met vocht en los in het water het bouillontablet op. (Hebt u toevallig toch kalfs- of kippenbouillon, dan gebruikt u natuurlijk die om de asperges in gaar te koken, de soep zal er des te lekkerder door worden!) Kies enkele van de mooiste en meest zachte stukjes asperges, evt. koppen, uit en houd die apart. Wrijf de rest door een zeef en voeg dit aan de soep toe. Houd de soep nu op een plaatje op zeer zacht vuur tegen de kook aan. Roer de eierdooiers (kamertemperatuur!) en de room (ook kamertemperatuur!) met elkaar los. Voeg er een flinke scheut van de warme soep aan toe en giet dit, al roerend bij de rest van de soep. Laat dit nu, steeds roerend, licht binden maar zorg vooral dat de soep niet aan de kook komt, want dan zal ze schiften. Dien de soep op, licht bestoven met wat nootmuskaat.

Blog Home