Posted by Sander Sanders - mei 31st, 2013

AARDBEIENCOUPE

Nodig voor 4 – 6 stuks: 500 g aardbeien, ½ l melk, 50 g custardpoeder, 50 g suiker, 1 ei, 1/8 l slagroom of 2 eiwitten, 50 g poedersuiker.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien met uitzondering van enkele, die als garnering dienst moeten doen, in stukjes. Vermeng ze met de helft van de poedersuiker en laat ze zo enige tijd staan. Breng intussen het grootste deel van de melk aan de kook. Roer de eidooier met de suiker uit, meng er de custard door en roer het met de achtergehouden koude melk aan tot een papje. Warm dit mengsel voor, door er een weinig van de kokende melk hij te scheppen en giet het dan, onder voortdurend roeren, terug in de pan. Laat de vla even doorkoken en meng er dan onmiddellijk het zeer stijf geslagen eiwit door. Laat de vla afkoelen. Vul de helft van de coupes met de aardbeien. Verdeel er de koude vla over en leg hierop weer aardbeien. Sla de slagroom of de eiwitten zeer stijf en klop er de gezeefde poedersuiker door. Doe op iedere coupe een hoeveelheid slagroom of eiwit en garneer met een aardbei, waarvan het kroontje niet verwijderd is.

Blog Home