Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

TOMATENSCHOTELTJE MET BLAUWE KAAS

Nodig: 100 g blauwe kaas, 50 g zachte boter of margarine (4 el), peper, zout, basilicum, 4 vleestomaten, paneermeel, 1 el boter of margarine.
Prak de kaas fijn en roer er de zachte boter en wat vers gemalen peper door. Snij de vleestomaten in dikke plakken. Leg de helft van de plakken in een beboterde ovenschaal. Strooi er peper, zout en wat basilicum over. Verdeel de kaasmassa over de tomaat en doe er de rest van de tomaat op. Strooi hierover een dun laagje paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de ovenschaal in een warme oven (175°C) totdat er een korstje gevormd is. Dit heel aparte voorgerecht past ook prima in de vegetarische keuken.

GEVULDE TOMATEN MET KAAS
Voor dit gerecht hebt u een stevige, pittige kaas nodig.

Nodig: 8 stevige middelgrote tomaten, 1 groene paprika, 1 el rode paprikareepjes uit een potje, 1 tl zeer fijn geraspte ui, 2 tl mosterd, 1 groot hardgekookt ei, 4 flinke el mayonaise of slasaus, 200 g kaas, 1 tl paprikapoeder, enkele druppels sherry.
Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en hol ze uit. Was de groene paprika en snijd deze in zeer dunne reepjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Prak het ei fijn. Vermeng de mayonaise met mosterd, ei, sherry, ui en paprikapoeder. Voeg er kaas, rode en groene paprika aan toe en vul hiermee de tomaten. Zet de kapjes er weer op.

Blog Home