Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

AVOCADOSOEP
Nodig: ± 2 ½ dl bouillon, 75 g boter of margarine, 75 g bloem, 1 kleine ui geraspt, zout, peper, 5 avocado’s, 1/8 l slagroom.
De bouillon liefst zelf trekken. De boter of margarine in een grote pan laten smelten, de bloem toevoegen en gladroeren. Deel voor deel en al roerend de bouillon erbij schenken. De soep even laten doorkoken met de geraspte ui, wat zout en versgemalen peper. Dit kunt u een dag van te voren doen. Voor het opdienen: de avocado’s schillen, de pit er uithalen en het vruchtvlees tot moes maken (in een bekermixer gaat ‘t heel snel). De hete bouillon op de avocadomoes schenken en tenslotte de room erdoor roeren. De avocadosoep niet meer laten koken.

HELDERE TOMATENSOEP
Nodig: 1 ui, 1 teentje knoflook, roomboter of plantaardige margarine, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 l bouillon plantaardig, handje vermicelli, ± 100 g tahoe, 1 tl tamari, bieslook.
De kleingesneden ui en gesnipperd knoflookje fruiten in wat roomboter of margarine. De tomatenpuree erdoor roeren en dan de bouillon erbij schenken. Dit aan de kook brengen en de fijngeknepen vermicelli op een zacht vuur in de soep gaar laten worden. De tahoe in kleine blokjes snijden en deze met de tamari 5 minuutjes laten meekoken. Tot slot veel bieslook erbij knippen.

Blog Home