Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

KERRIESOEP

Nodig: 1 ui, 1 à 2 tl kerriepoeder, boter of margarine, 1 kleine prei,150 g kipfilet, 1 afgestreken el bloem, 1 l kippenbouillon van tabletten, zout, koffieroom.

De kleingesneden ui met het kerriepoeder fruiten in weinig boter of margarine. De prei in ringetjes snijden en het grootste deel ervan even meebakken, samen met de in dunne reepjes gesneden kipfilet. De bloem erover strooien en al roerend langzaam de kippenbouillon erbij schenken. De soep 10 à 15 minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met wat zout en een scheutje koffieroom.

ITALIAANSE SOEP
Nodig: 100 g spek aan dobbelsteentjes, 250 g soepvlees, laurier, tijm, ringen ui, flintertjes knoflook, zout, peper, 1 el olijfolie, 1 groene paprika, 4 tomaten, sperzieboontjes of doperwtjes, 1 tl paprikapoeder, 150 à 200 g macaroni.
U trekt van het soepvlees met anderhalve liter water, laurierblaadje, ringen ui, stukjes knoflook, zout en peper een geurige bouillon. U zeeft de bouillon, maar doet het vlees er weer in terug. In een stevige grote pan, met dikke bodem, smelt U het spek met de olie, en U smoort daarin de groenten: stukjes tomaat, ringen ui of prei (of kleine nieuwe uitjes in hun geheel), wat sperzieboontjes en/of doperwtjes, U strooit er paprika over, roert alles heel goed door elkaar, voegt dan de bouillon met het vlees eraan toe en de macaroni, en U laat dit alles met elkaar in ruim 20 minuten gaar koken. Beslist niet langer; de groenten mogen in geen geval papperig koken, maar moeten nét gaar zijn.
Bij deze Italiaanse soep zet U een schaaltje geraspte kaas op tafel en knapperig stokbrood.

Blog Home