Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

TUTTI-FRUTTI-IJS

Nodig voor een  cakevorm van ca. 1 ½ l inhoud: voor het ijs: 4 dl slagroom, 100 g poedersuiker, vanillesuiker, 4 eiwitten, 200 g aardbeien of frambozen, 2 el suiker, 2 schijven ananas, ½ l blik abrikozen of perziken, ½ dl Kirsch of marasquin. Voor de garnering: 1 dl slagroom, 20 g poedersuiker, enige aardbeien, 2 schijven ananas.

Klop de room met de poedersuiker en de vanillesuiker bijna stijf. Klop de eiwitten zeer stijf en meng er de slagroom
door. Bedek met dit mengsel de bodem van een cakevorm. Maak de verse vruchten schoon. Was ze, zet ze met de suiker weg en laat ze goed uitlekken. Snijd de ananas en de abrikozen of perziken in mooie gelijke stukken. Dompel eerst de aardbeien of frambozen in de Kirsch of marasquin en verdeel ze gelijkmatig over de ijsmassa in de cakevorm. Bedek de vruchten met een laagje van het ijsmengsel. Leg laag om laag de in alcohol gedompelde vruchten en het ijsmengsel tot de hele vorm is gevuld, Zorg dat de bovenste laag uit ijsmengsel bestaat. Laat de
massa bevriezen in de vriesruimte van een koelkast. Houd voor het storten de vorm even onder de koudwaterkraan en keer het ijs op een grote gekoelde schaal. Garneer de ijscake met de met suiker stijf geslagen room en de
vruchten.

Blog Home