Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

CITROENGRANITA MET GEFLAMBEERDE KERSEN

Nodig: 1/4 liter water, 100 g suiker, sap van 3/4 citroen, 1 theelepel citroenrasp, 1 potje kersen Kirsch of brandbare rum.

Kook een stroopje van de suiker met het water en laat het 10 minuten heel zachtjes doorkoken. Laat dit afkoelen, voeg er dan het citroensap bij en de citroenrasp. Giet het mengsel in een ijslaatje en laat het in het vriesvak van de koelkast bevriezen. Het wordt niet helemaal stijf, maar halfvloeibaar zoals dat lekkere uiterst frisse ijs dat je in Italië krijgt. Roer het tijdens het bevriezen enkele malen goed door. Schep het ijs in schaaltjes. Aan tafel flambeert U de kersen door ze met wat sap in een pannetje boven een spiritusréchaud te verwarmen. U giet er dan wat voorverwarmde kersen of rum op en steekt de damp daarvan aan. U geniet van de blauwe vlammetjes en schept dan de kersen op het ijs.

Blog Home