Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

TOMATENSAP
Nodig: 1 kg tomaten, 2 el suiker, iets zout, ca. 4 appels.
De tomaten in stukken snijden en door een zeef wrijven. De appels in vieren snijden en met iets water zacht koken. Het moes door een zeef wrijven en met de overige ingrediënten aan het sap toevoegen. Deze drank zeer koud opdienen.
KOMKOMMERSAP
Nodig: 2 komkommers, 3 el suiker, 2 tl zout.
De komkommer schillen, schaven en uitpersen met het zout. Het sap opvangen en dit op smaak afmaken met suiker.
KOFFIE-CHOCOLADEDRANK
Nodig: 1 l melk, 2 kopjes koffie-extract, 4 el cacao, 3 el suiker.
Bijna alle melk aan de kook brengen. Met de overgebleven melk de cacao en de suiker aanmaken en aan de kokende melk toevoegen. Alles even laten doorkoken met het koffie-extract. Deze drank zeer koud geven.

KARNEMELK MET VRUCHTENSAP

Per persoon rekenen we een ¼ l karnemelk, welke, als het enigszins mogelijk is, eerst een poosje op ijs gestaan moet hebben. De melk wordt met twee lepeltjes vruchtensap (frambozen, rode bessen of kersen) vermengd en dan in glazen gegoten. Naar smaak doen we er suiker bij en serveren de drank met een stukje ijs.
VANILLEMELK

Hiervoor laten we magere melk met wat vanillesuiker of een vanillestokje en een paar lepeltjes suiker, gedurende 10 minuten trekken. Daarna nemen we de melk van het vuur en laten ze volkomen afkoelen. Voor het opdienen doen we in iedere beker een stukje ijs.
APPELDRANK

Voor vier personen hebben we twee grote, zure appelen nodig. Deze schillen we zo dun als maar mogelijk is, snijden ze in dunne schijfjes en koken deze schijfjes in 1 ½ l water met suiker gaar. We laten de drank afkoelen en dienen hem zo koud mogelijk, met de stukjes appel er in, op.
RABARBER-LIMONADE

Wanneer wij als toetje rabarbermoes of rabarbercompote eten, kunnen we tegelijkertijd enige glazen heerlijke limonade maken. De geschilde en in stukjes gesneden rabarber, die wij anders met zo weinig mogelijk, ja, meestal met het aanhangende water aan de kook brengen, koken wij in dit geval met 1 of 1 ½ l water gaar. Daarna zeven we de rabarber en vangen het kooknat zorgvuldig op. Naar smaak doen we suiker bij dit vocht, laten het koud worden, vullen er dan de glazen mee en doen in elk glas een paar stukjes rabarber.

Blog Home