Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

RABARBERSAP

Nodig: ¾ l water, 1 kg rabarber, ca. 100 g (bijna 1 kopje) suiker.

De rabarber schoonmaken (schillen is niet nodig), wassen en aan de kook brengen. Zodra het water kookt, het vuur temperen en de rabarber nog 5 minuten zachtjes laten trekken. Het vocht afgieten en de suiker toevoegen. Het sap laten afkoelen en in glazen doen. Het moes kan men met suiker op smaak afmaken en als nagerecht of als brood- belegging gebruiken.

VRUCHTENBOWL

Nodig voor 12 pers.: 1 kg vers fruit, 250 g basterdsuiker, 1 fles vruchtenwijn, citroensap, 1 fles spuitwater.

Als vers fruit is geschikt: aardbeien, meloen, perziken, kleine pruimpjes, druiven en… kiwi’s (voor ‘t mooi en voor de smaak). Alle vruchten wassen, schoonmaken en in eetbare stukjes snijden: de aardbeien halveren, de meloen in blokjes, de perziken in stukjes. De pruimpjes heel laten evenals de druiven en de kiwi’s in plakjes snijden. Dit vruchtenmengsel een paar uur wegzetten met de basterdsuiker. Dan de vruchtenwijn of iets zoete witte wijn erop schenken. Koel wegzetten. De bowl op smaak maken met citroensap en voor het opdienen het spuitwater erop schenken.

PERZIKMILKSHAKE

Pel een grote, rijpe perzik en snijd de vrucht klein, mix deze met 1 dl ijskoude melk en eventueel wat vanille-ijs
BESSENMILKSHAKE
Mix een handjevol geriste bessen met half om melk en koffiemelk, eventueel met wat vanille-ijs erbij en suiker naar smaak.
TOMATEN- MILKSHAKE

Mix 2 kleingesneden gepelde tomaten met het sap van een halve citroen, 5 el koffiemelk, wat zout en peper.

BANANEN-SHAKE
Iets verrukkelijks voor de kinderen, omdat het niet alleen een verfrissend drankje is, maar ook nog gezond en voedzaam. Leg in een kom een banaan, voeg er 1 dl sinaasappelsap bij en zet er de mixer in, tot de banaan met het sap één geheel is. Giet in een hoog glas wat frambozenlimonadesiroop en daarop het voornoemde mengsel.

SINAASAPPELDRANK
Nodig: geraspte schil van 2 sinaasappelen, 150 g suiker, 1 l water, sap van 8 sinaasappelen, 1 sinaasappel in schijfjes.
Vermeng de geraspte sinaasappelschil met de suiker en ¼ l water. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en vervolgens koud worden. Zeef het sinaasappelsap in een glazen kan. Voeg het resterende water en het afgekoelde suikermengsel toe. Roer alles goed dooreen. Voeg desgewenst blokjes ijs toe. Presenteer de sinaasappeldrank met in elk glas een schijfje sinaasappel.

Blog Home