Posted by Sander Sanders - juli 16th, 2013

RABARBER-ANANASDRANK
Nodig: ½ kg rabarber, ¼ l water, ½ vanille- stokje, ca. 100 g suiker, 1 klein blikje ananasstukjes, enkele Franse vruchtjes.
Kook de schoongewassen en in kleine stukjes gesneden (ongeschilde) rabarber met het water, het gespleten vanillestokje en de suiker gedurende een half uurtje. Zeef het vocht door een natgemaakte doek (vindt u de vezeltjes rabarber geen bezwaar, dan kan het zeven achterwege blijven). Vermeng het rabarbersap met het ananassap. Leg in elk glas een paar blokjes ijs, enkele ananasstukjes en Franse vruchtjes. Schenk het rabarber-ananassap erover.
GEMBER-VRUCHTENDRANK
Nodig: 100 g natte gember, ½ l water, 100 g suiker, aardappelmeel, 2 dl ananassap, 2 dl sinaasappelsap, 2 citroenen.

Snijd de gember klein. Doe deze met de gemberstroop, het water en de suiker in een pan en laat het geheel vijftien minuten zachtjes koken. Bind het vocht vrij dik met aangemengd aardappelmeel en laat het vervolgens afkoelen. Vermeng het gebonden gembernat met het ananas- en sinaasappelsap en met het sap van de uitgeperste citroenen. Voeg, wanneer de drank niet zoet genoeg is, nog wat poedersuiker toe en los deze al roerende op. Laat de gember-vruchtendrank zo koud mogelijk worden. Schenk hem in glazen en garneer elk glas met een getand schijfje citroen.

Blog Home