Posted by Sander Sanders - augustus 18th, 2013

GEPUREERDE POSTELEINSOEP

Nodig: 3 aardappelen, 2 uien, 50 g boter of margarine, 3 tabletten kruidenbouillon, 300 g postelein, zout, peper, 5 takjes peterselie.

De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. De uien pellen en fijnsnipperen. In een pan 25 g boter verhitten en hierin de uien 3 minuten fruiten. De bouillontabletten met 1½ l water en de aardappelblokjes erbij roeren. Aan de kook brengen en met het deksel op de pan en ca. 15 minuten zachtjes koken. Intussen de postelein wassen en uitzoeken. Goed laten uitlekken en in grove stukken snijden. De postelein door de soep roeren en ± 15 minuten zachtjes meekoken. De soep door een zeef wrijven of met een (staaf)mixer pureren. Naar smaak zout en peper toevoegen. De rest van de boter erdoor roeren. De peterselie erboven fijnknippen.

Blog Home