KOUDE KOMKOMMERSOEP
Brunchhapje 8 personen.
Nodig: ½ komkommer, 1 gesnipperde sjalot, 4 takjes munt, 2 el volle yoghurt, ½ el olijfolie, 250 ml groentebouillon (tablet), staafmixer of keukenmachine, 8 eierdopjes.
Schil de komkommer, snijd over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep. Pureer de soep. Meng de yoghurt erdoor. Laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Schenk de soep in eierdopjes en steek in elk dopje een blaadje munt.