Posted by Sander Sanders - augustus 18th, 2013

DORIA-SOEP.

Nodig: ½ komkommer, 25 g bloem, 25 g boter of margarine, 1 L (kippen)bouillon, 1/8 L koffieroom, peper, zout, verse kervel, borage of pimpernel.

Schil de komkommer, verwijder het zaad en pureer de helft of schaaf ze fijn op een fijne rasp. Snijd de rest in kleine blokjes. Fruit de bloem heel licht geel in de boter, voeg er wat van de warme bouillon bij en roer dit mengsel tot ongeveer sausdikte. Verdun dit met nog enkele lepels bouillon en voeg het geheel, al roerende bij de rest van de bouillon. Roer er de komkommerpuree en de room door en breng alles, al roerende, net tegen de kook aan. (Niet laten koken.) Houd het vuur zeer laag. Doe de blokjes komkommer erbij en breng de soep op smaak met peper en zout. Dien de soep meteen op, bestrooid met fijngehakte kervel. Geef reepjes geroosterd brood bij deze heerlijke verfrissende zomersoep.

Blog Home