Posted by Sander Sanders - augustus 18th, 2013

ZOMERCOCKTAIL

Nodig: 4 ei-dooiers, ½ l tomatensap, ½ l groentesap (of sinaasappelsap), sap van 1 citroen, eventueel een borrelglaasje wodka, peper, zout, ijsblokjes, peterselie.

Doe de dooiers in een mixkom, voeg het tomatensap en het groentesap, het citroensap en eventueel de wodka toe. Mix het geheel tot een schuimige drank. Breng deze op smaak met peper en zout. Doe in elk glas een of twee ijsblokjes en giet de cocktail erop. Garneer de glazen met een blaadje peterselie.

AARDBEIENDRANK
Klop 2 eieren met 1 lepel suiker tot een dik schuim, voeg 150 g geprakte aardbeien toe en klop het geheel goed op. Voeg, al kloppende, 2 ½ dl koude melk toe. Giet de drank in glazen en garneer het geheel met een aardbei en eventueel een toefje slagroom. U kunt in plaats van aardbeien elke andere vrucht gebruiken. Een heerlijke koele zomerdronk die uw gasten zeker zullen waarderen!

GEMBERBIER (EEN PITTIG DRANKJE, ZONDER ALCOHOL)

Nodig: 250 verse gember, 2 kg suiker, 3 l water, enkele druppels vanille-essence, 1 tl citroenzuur, 2 kruidnagelen.

Borstel de gember schoon en rasp hem fijn. Breng het water aan de kook en roer de suiker en het citroenzuur erdoor totdat alles is opgelost. Voeg de kruidnagelen toe. Schenk dit mengsel op de gember en laat het geheel ± 5 uur trekken en afkoelen. Zeef de drank door een zeef, waarin een natte doek ligt, en maak hem daarna op smaak met enkele druppels vanille-essence. Serveer het gemberbier ijskoud, eventueel met een klontje ijs.


CHAMPAGNEBOWL
Nodig voor ± 15 glazen: 10 suikerklontjes, 2 sinaasappelen, 1 wijnglas cognac of vieux, 2 flessen champagne of Duitse Sekt.
De klontjes raspen over de sinaasappelen en ze dan in een grote glazen kom leggen. De sinaasappelen schillen en overdwars in dunne plakjes snijden. Deze bij de klontjes leggen en de cognac of vieux erop schenken. Even voor het opschenen de champagne (Sekt) erbij schenken.

Blog Home