Posted by Sander Sanders - augustus 18th, 2013

MILKSHAKES

Voor vier glazen (limonade- of hoge bierglazen op een voetje zijn hiervoor het meest geschikt) heeft men nodig: ½ l koude melk, 4 bolletjes ijs en het smaakje. Van dit laatste geven we bij de diverse recepten de hoeveelheden op.
AARDBEIENMILKSHAKE
Op bovengenoemde hoeveelheden neemt men 100 g verse aardbeien vermengd met wat suiker. Zijn er geen verse vruchten meer, dan kunnen aardbeien uit blik of bevroren vruchten goed dienst doen. Ook aardbeienlimonadesiroop of puddingsaus smaakt erg lekker. Hiervan neemt men dan 1 dl.
BANANENMIIKSHAKE
Vermeng de melk en het ijs met 4 niet te grote bananen.
KOFFIEMILKSHAKE
Hiervoor heeft u 1 dl sterk koffieextract, waarin wat suiker is opgelost, nodig. Hierbij kan dus eventueel koffieijs worden gebruikt. Koffie in poedervorm is eveneens zeer smakelijk. Op bovengenoemde hoeveelheden rekent men 4 theelepels koffiepoeder (deze met wat suiker oplossen in heet water en laten afkoelen).
SINAASAPPELMILKSHAKE
Gebruik hiervoor het sap van twee sinaasappelen, eventueel vermengd met wat suiker. Ook sinaasappellimonadesiroop of -puddingsaus smaakt heel goed (1 dl).
CITROENMILKSHAKE
Zie hiervoor bij sinaasappelmilkshake. Het sinaasappelsmaakje wordt hierbij vervangen door een citroensmaakje.
CHOCOIADERMILKSHAKE
Op ½ l melk neemt men hier dus 4 bolletjes vanille- of chocoladeroomijs. Het smaakje bestaat uit: 4 volle theelepels cacao, 15 theelepels suiker opgelost in 1 dl kokend water. Dit mengsel wordt afgekoeld met de melk en het ijs vermengd.
ABRIKOZENMILKSHAKE
Zet hiervoor 50 g gedroogde abrikozen een nacht tevoren in de week in zo weinig mogelijk water. Kook ze de volgende dag tot moes met wat suiker. Na afkoeling vermengen met de overige ingrediënten. Eenvoudiger is het om 1 dl abrikozenpuddingsaus te nemen.
ANANASMILKSHAKE
Van een blik ananasstukjes gebruiken we alleen de vruchten (het nat kan bij een toetje worden verwerkt). In de plaats van stukjes kunt u ook 4 schijven nemen of 1 dl ananaslimonadesiroop.
GRAPEFRUITMILKSHAKE
Hiervoor halveert men de grapefruit en snijdt, de vruchtenstukjes los met een zaagmesje. De stukjes en het sap vermengt men met wat suiker, waarna men ze door de melk en het ijs roert. Heeft u grapefruitlimonadesiroop in huis, dan neemt u hiervan 1 dl.

Blog Home