Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

MIHOENSALADE MET MANGO.

Bijgerecht 4 personen.

Nodig: 250 g mihoen, 50 g pinda’s, 6 el zoete Chilisaus, 1 el Thaise vissaus, 1 rijpe mango, 3 bosuitjes, 1 komkommer.

Kook de mihoen volgens de verpakking. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen. Meng de Chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes. Snijd ze doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Schep de mango, komkommer en bosuitjes door het mihoenmengsel. De salade kan zowel koud als warm worden geserveerd.

Blog Home