Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

NOEDELSALADE

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 300 g baminestjes, zout of bouillontablet, 1 prei in fijne ringetjes gespoeld en gedroogd, 100 g taugé gespoeld en gedroogd, 200 g achterham in reepjes, 100 g ongezouten pinda’s of cashewnoten grof gehakt. Voor de dressing: 2 eetl. milde olijfolie, 1 eetl. zoete ketjap, mespuntje sambal.

Kook de baminestjes in water met zout of bouillontablet in circa 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel ze onder koud water. Knip de bami in grove stukken en meng deze in een schaal met de prei, taugé, ham en pinda’s. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit over de noedelsalade.

MIESALADE MET KIP EN GARNALEN

Voorgerecht voor 4 personen

Nodig: 1 kipfilet, 125 g (eier)mie, 1 stronkje broccoli in kleine roosjes, 2 lente-/bosuitjes in ringetjes, 2 eetl.  fijngehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel.  gedroogd, 50 g cherry-/kerstomaatjes gehalveerd, 50 g gekookte gepelde garnalen. Voor de dressing: 4 eetl.  zonnebloemolie, 1 eetl. citroensap,

1 theel. mosterd, 1/2 eetl. sojasaus (ketjap asin).

Meng de ingrediënten voor de dressing. Pocheer de kipfilet in circa 15 minuten gaar. Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in reepjes. Kook de mie en de broccoli en laat deze uitlekken en afkoelen. Verdeel de mie over de borden. Bestrooi met uiringetjes (ook het mooie groene loof van de uitjes wordt gebruikt), de kipreepjes, peterselie, tomaatjes, broccoli en garnalen. Besprenkel de salade met de dressing.

KANTONNESE CHOW-MEIN

Een oosters recept met mie

Nodig: 250 g mie, 1 eetlepelolie, 1 teentje knoflook, 500 g gesneden varkenslappen, 100 g gesnipperde Chinese kool, 1 blikje doperwten, 1 blikje bamboespruitjes, 1 fijngesneden stengel bleekselderij, 1 el sojasaus, 2 el sherry,100 g kleine champignons, mespunt gemberpoeder, scheutje olie, 4 dl bouillon, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel suiker, scheutje soja.

Verdeel de varkenslappen in tweeën, snijd de ene helft in dobbelstenen, de andere helft in zeer dunne reepjes. Fruit in olie de knoflook, de dobbelstenen vlees, de kool, doperwten, champignons, bleekselderij en bamboespruitjes, Laat dit al roerende, 5 minuten bakken. Roer een sausje van soja, sherry, gemberpoeder olie en voeg dit bij het vlees. Roeren en even laten pruttelen. Voeg er dan de bouillon bij en laat dit 5 minuten, doorkoken. Roer de maïzena tot een papje met suiker, soja en wat water. Bind hiermee de saus, In die tussentijd hebt u de mie gaar gekookt. Bak de dunne reepjes varkensvlees. Schep de saus over de mie en strooi er de reepjes vlees over.

Blog Home