Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

MIHOEN MET BROCCOLI EN TOFU

Nodig: 2 eetlepels gezuiverde tamarindepulp (pot), zout, 1 blok tofu of tahoe, 500g broccoli, 2 uien, 1 gele paprika, 150 g oesterzwammen, 350 g mihoen, 1 dl zonnebloemolie, 1 flinke teen knoflook, 1 1/2 eetlepel sesamzaad, lichte sojasaus (Chinese, licht gezouten), 1 eetlepel sherry.

De tamarindepasta, 1 theelepel zout en 1/2 l warm water met elkaar om- roeren. De tofu in blokjes snijden en 15 minuten in het tamarindewater marmeren. Ondertussen de broccoli in roosjes verdelen, uien in ringen snijden, paprika en oesterzwammen in reepjes. De mihoen overgieten met ruim kokend water en 2 tot 3 minuten laten wellen, dan afgieten. De tofu laten uitlekken. De olie in een wok verhitten, de tofublokjes hierin in twee keer goudbruin bakken, op keukenpapier laten uitlekken. Bijna alle olie uit de wok scheppen en in het restant de broccoli, uiringen en knoflook uit de pers roerbakken. Na 2 minuten de paprika en oesterzwamreepjes toevoegen en mee roerbakken. Het sesamzaad toevoegen, de tofublokjes en rijstvermicelli erdoor scheppen en meewarmen. Op smaak afmaken met sojasaus en sherry en direct serveren. Variatie: met Quornstukjes, maar deze niet marmeren en alleen in weinig olie of boter goudbruin bakken. De paprika door uitgelekte mini-maïskolfjes uit blik vervangen. Cashewnoten in plaats van sesamzaad gebruiken.

Blog Home