Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

LASAGNE MET PEER EN GORGONZOLASAUS

Voorgerecht voor 4 personen

Nodig: 12 lasagnebladen, 50 g roomboter, 4 handperen geschild en in plakjes, 150 ml melk, 100 ml kookroom of crème fraîche, 200 g gorgonzola, vers gemalen peper.

Kook de lasagnebladen 3 minuten voor. Schep ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Verhit de boter en bak de plakjes peer totdat ze lichtbruin zijn. Verwarm de melk en kookroom en smelt hierin al roerend de gorgonzola. Giet een laagje saus op 4 warme borden. Leg daar een lasagneblaadje op en daarop plakjes peer. Giet er wat gorgonzolasaus over en herhaal dit nog 2 keer. Maal er ten slotte peper over.

LASAGNE MET AARDBEIEN

Nagerecht voor 4 personen

Nodig: 12 lasagnebladen, 100 g blanke rozijnen, 10 g boter, 1 l vanillevla, 2 zakjes vanillesuiker, 250 g aardbeien schoongemaakt en gehalveerd, ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnebladen 3 minuten voor. Schep ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Wel de rozijnen in warm water en vet de ovenschaal in met boter. Meng vanillevla met vanillesuiker. Doe vanillevla, lasagnebladen, rozijnen en aardbeien in laagjes in de schaal. Begin en eindig met een laagje vanillevla. Zet de lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven. De zoete lasagne kan zowel warm als koud gegeten worden.

LASAGNESTRÜDEL

Nodig: 4 vellen lasagne, zout,.60 g boter, 3 stevige zure appelen,100 g walnoten, 1 1/2 theelepel kaneelpoeder, 3 eetlepels suiker, 75 g lichte rozijnen, 50 g pure chocolade, 2 eetlepels custard poeder, 1 eetlepel basterdsuiker, 1/2 zakje vanillesuiker, 1/2 l melk.

De vellen lasagne gaarkoken in ruim water met iets zout. Twee maal twee vellen met de brede kant aan elkaar plakken. Nu de smalle kanten tegen elkaar aan- plakken (de randen iets over elkaar heen leggen), zodat 1 groot lasagnevel ontstaat. De boter laten smelten en het lasagnevel ermee insmeren. De appels schillen, grof raspen en met de gehakte walnoten, kaneel, suiker, rozijntjes en grofgehakte chocolade vermengen. Het appelmengsel over de lasagne verdelen en vanaf de smalle kant oprollen. De rol met de vloeibare boter insmeren, in aluminiumfolie verpakken en in een warme oven (175° C) in 30 minuten heet laten worden. Ondertussen de custardsaus maken. Het custardpoeder met de suiker en een beetje van de melk losroeren. De rest van de melk met de vanillesuiker tegen de kook aanbrengen. De melk al roerend met het custardmengsel binden en de via in een kom schenken. De lasagnestrüdel in dikke plakken snijden en met de warme custard serveren. Variatie: eierlasagne gebruiken. In plaats van appel, walnoten en pure chocolade, stukjes peer, gehakte amandelen en witte chocolade nemen.

Blog Home