Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

LASAGNE MET RICOTTA

Vegetarisch hoofdgerecht 4 personen

Nodig: 3 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijngesneden, 400 g tomaten in blokjes, 2 courgettes in de lengte in plakken, 15 g platte peterselie fijngesneden, 1 zakje gemalen oude kaas (175 g), 1 bakje ricotta (250 g), 1 pak lasagnebladen (250 g), grillpan, rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm) ingevet.

Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan en fruit de ui en de knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij. Laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de courgettes met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruingestreept. Roer de peterselie met de helft van de oude kaas door de ricotta, breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een laag lasagnevellen in de ovenschaal en bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier een derde van de courgette over. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover het ricottamengsel. Leg hierop weer lasagnevellen en tomatensaus, een derde. van de courgette en de overige vellen. Verdeel de rest van de courgette over de bovenkant en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.

Blog Home