Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

FEESTELIJKE LASAGNE
Nodig: 250 g lasagnevellen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, olie, 150 g champignons, 1 tl basilicum, 1 tl oregano, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 el citroensap, 2 laurierblaadjes, zout, zwarte peper, 4 dl Italiaanse rode wijn, 1 kg spinazie, 3 eieren, 250 g verse witte kaas (ricotta of feta), zakje Parmezaanse kaas, 1 zakje Mozzarellakaas (150 g).
De lasagnevellen koken. Voor de saus een gesnipperde ui en teentje knoflook uit de pers in wat olie zachtjes fruiten. De in plakjes gesneden champignons 3 minuten meebakken. Dan de kruiden, de tomatenpuree, het citroensap, de laurierblaadjes, wat zout, zwarte peper en de rode wijn toevoegen. De saus zachtjes 1 uur laten pruttelen, met het deksel op de pan. Ze is dan tot ± de helft ingedikt. De spinazie gaar koken, op een zeef uit laten lekken en ± 2 dl kooknat bij de saus roeren. De spinazie fijn hakken. De rest van de uien snipperen en met de knoflook uit de pers in wat olie fruiten. De eieren loskloppen en met de verkruimelde verse kaas, de Parmezaanse kaas, wat zout en peper en de gefruite uien vermengen. Een ovenschotel invetten en in lagen vullen met lasagnevellen, spinazie, kaasmengsel en wijnsaus. De Mozzarellakaas in plakken snijden en bovenop leggen. De schotel afgedekt in een warme oven 175°C schuiven en in 35 – 45 minuten gaar laten worden. De laatste 10 minuten het deksel eraf nemen.

Blog Home