Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

TAGLIATELLE MET CHERRYTOMAATJES, SPEKJES EN MOZZARELLA.

Hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 1 ui, 250 g cherrytomaatjes, 2 mozzarellakaasjes, 400 g groene tagliatelle, zout, ½ el olijfolie, 2 el olijfolie extra vierge, 125 g gerookte spekreepjes, versgemalen peper, 4 el grof gesneden basilicumblaadjes.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaatjes in vieren en de kaasjes in dobbelstenen. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de verpakking beetgaar. Verwarm intussen de ½ el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in ca. 5 min. goudgeel en glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin. Giet de tagliatelle af maar vang ½ dl van het kookvocht op. Voeg het spekmengsel met de tomaatjes, het opgevangen kookvocht, olijfolie extra vierge en peper naar smaak toe. Schep alles goed om. Schep de kaas en de basilicum erdoor en serveer direct. Lekker met rucolasalade.

ROMIGE TAGLIATELLE MET SPEKJES.

Hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 300 g tagliatelle, 2 el olijfolie, 300 g bakbacon in reepjes, 5 losgeklopte eierdooiers, 125 ml slagroom, 50 g geraspte pittige kaas, 25 g roomboter in stukjes, 15 g verse fijngesneden peterselie, versgemalen peper, zeezout.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig. Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas. Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor. Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.

TAGLIATELLE MET GEROOKTE KIPFILET EN SPINAZIE.

Hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 250 g gerookte kipfilet, 200 g spinazie, 50 g pijnboompitten, 3 el olijfolie, 400 g tagliatelle, zout.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes of kleine blokjes. Was en droog de spinazie. Hak de spinazieblaadjes iets kleiner. Rooster de pijnboompitten in enkele druppels olie in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom. Kook de tagliatelle volgens de verpakking in lichtgezouten water beetgaar. Verhit intussen 3 el olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de spinazie enkele minuten. Roer de kipfilet door de spinazie. Breng op smaak met zout. Laat de pasta uitlekken. Schep de warme spinazie en kipreepjes door de tagliatelle en bestrooi het gerecht met pijnboompitten.

Blog Home