ZOETZUUR VAN OGENMELOEN
Nodig: 1 kg schoongemaakte niet te rijpe Ogenmeloen, wijn- of kruidenazijn, 5 g pijpkaneel, 3 kruidnagels, 1 tl gemberpoeder.
Schil de meloen, schep de pitten en het zachte vruchtvlees eruit en snijd het stevige vlees in blokjes. Kook van de suiker, de azijn, pijpkaneel, kruidnagels en gemberpoeder een dunne suikerstroop. Laat de stukjes meloen zachtjes in de stroop heel even meekoken; ze mogen beslist niet stuk koken (3 – 4 minuten is lang genoeg). Laat alles afkoelen. Verwijder de pijpkaneel en de kruidnagels. Doe de meloenblokjes over in zorgvuldig met sodawater schoongemaakte en met heet water nagespoelde potje Giet er zoveel suikerstroop op dat de vruchten net onder staan. Sluit de potjes luchtdicht af met plastic folie of cellofaan. Schroef er daarna eventueel nog deksels op. Voorzie de potjes van een etiket met inhoud en datum. Bewaar de potjes op een koele en donkere plek tot ten hoogste 3 maanden. Een heerlijk bij gerecht voor al het geroosterde vlees en bij Indische gerechten.