Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

ZOETZUUR VAN COURGETTES

Nodig: 1 kg courgettes, ½ l azijn, 500 g suiker, stukje pijpkaneel, 5 g kruidnagels.

Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij ze in blokjes. Kook van de azijn met de suiker, kaneel en kruidnagel een dunne stroop. Leg de stukjes courgette erin en kook ze ca. 10 minuten zachtjes. Haal de courgettes met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in brand- schone potjes. Kook de azijn nog eens 15 minuten in en giet die dan heet op de courgettes. Sluit de potjes en zet ze koel weg. Na ca. 3 weken is dit zoetzuur klaar om te gebruiken. Bewaren kunt u het wel enkele maanden op een koele en liefst donkere plek.

TOMATENCHUTNEY

Nodig: 1 kg tomaten, 1 dl azijn, 125 g bruin basterdsuiker, klein uitje, ½ Spaans pepertje (zonder pitjes) , 50 g rozijnen, ½ el gemberpoeder, ½ el mosterdpoeder, zout.

Was de tomaten, ontvel ze en snij ze in stukjes. Kook van de azijn met de suiker een stroopje. Voeg de tomaten toe, het gesnipperde uitje, het in stukjes gesneden Spaans pepertje, de rozijnen, de met wat azijn aangemaakte gemberpoeder, mosterdpoeder en zout. Kook tot het papje een beetje gebonden is en doe de chutney in brandschone potjes. Sluit ze af en bewaar ze koel enkele weken.

Blog Home