Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

KOMKOMMERWORTELCHUTNEY

Nodig: 1 kg komkommer, 500 g wortelen, 1 ui, zout, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, sap van 1 citroen, 400 g bruine suiker. ½ l dragonazijn.

De komkommers wassen en fijnsnijden, de wortels wassen en raspen, de ui snipperen. Alles in een pan scheppen met wat zout, de zwarte peper, het mosterdpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, het citroensap en de bruine suiker. De azijn erover gieten en alles al roerend aan de kook brengen. Op een laag vuur 1 1/2 uur zachtjes laten inkoken tot een dikke moes. Wel steeds even roeren. De chutney op smaak proeven en nog warm in goed schoongemaakte potjes gieten. De potjes meteen afsluiten.

Blog Home