Posted by Sander Sanders - september 6th, 2013

HET CONSERVEREN VAN DE SCHILLEN kan op verschillende manieren gebeuren, We kunnen de vruchten schoon borstelen en de schil afraspen met suikerklontjes, die in een gesloten jampotje bewaard worden. Verder kunnen de schillen afgeraspt worden met een metalen of glazen rasp. De geraspte sinaasappelschil wordt met suiker door elkaar geroerd en dit mengsel eveneens in een jampotje bewaard.
Een derde methode is: de schoon geborstelde vruchten heel dun afschillen. De schilletjes fijn snijden en even opkoken met weinig water en een mespunt zout, De vochtige schilletjes laag om laag met suiker in een jampotje doen. Ook is het mogelijk de schilletjes zonder ze eerst te koken laag om laag met suiker te bewaren.
De gearomatiseerde suiker met schilletjes kan in allerlei zoete gerechten gebruikt worden om ze geuriger te maken.
Ook is er heerlijke marmelade van de schillen te maken Benodigdheden:
De schil en het wit van 4 sinaasappelen (ca. 150 g) 1 flesje sinaasappellimonadegazeuse, 400 g suiker, 1 pakje pectine.
De gewassen sinaasappelen dik afschillen. De schillen met het wit in smalle reepjes snijden. De sinaasappelenschillen met de limonade aan de kook brengen en gedurende 10 minuten koken. De pectine toevoegen en wanneer deze 5 min. doorgekookt heeft, de suiker. De jam opnieuw 5 minuten laten doorkoken en daarna in goed schoongemaakte potjes gieten.

Blog Home