Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

PERENTAART
Een soepel deeg kneden van 250 g gezeefde bloem, 125 g witte basterdsuiker, mespunt zout, 190 g kleingesneden koude boter en/of margarine en een half (losgeklopt) ei en de deegbal ½ uur koel wegzetten. Dan uitrollen tot een ronde lap van ½ cm dik en hiermee een ingevette taartvorm van 26 cm doorsnee bekleden. De bodem inprikken en bestrooien met 50 g ongebrande, gepelde en fijngehakte pistachenootjes. Een kilo peren (Doyenné. of Bonne Louise) schillen en in dunne schijfjes snijden, direct met het sap van 1 citroen omscheppen en cirkelvormig in lagen in de taartvorm schikken. Drie eieren met 2 dl slagroom, 100 g kwark, 150 g suiker en 1 zakje vanillesuiker loskloppen en over de peren schenken. De taart in een hete oven (220°C) in ± 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Blog Home