Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

OMA´S TULBAND

Nodig: 100 g boter, 100 g suiker, 200 g zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, zout. Voor de vulling: 100 g rozijnen, 50 g krenten, 25 g sukade, 25 g gemalen amandelen, 1 lepel rum.

De boter en de suiker roeren tot er een licht en romig mengsel ontstaat. De eieren er stuk voor stuk doorkloppen. Het gezeefde bakmeel met het zout wordt er zeer voorzichtig doorgeschept. De vulling, waarvan de rozijnen en krenten eventueel zijn gewassen en gedroogd, wordt door het beslag gemengd. Het beslag gaat in de dun ingevette vorm. De tulband wordt dan gedurende 1 uur in een matig warme oven (150° C) gebakken.

KOKOSTAART
Nodig voor een springvorm van 22 cm middellijn: 150 g bloem, 75 g basterdsuiker, zout, 100 g boter of margarine, 200 g gemalen kokos, 1 kopje melk, 2 eieren, 200 g kristalsuiker, stukje boter, abrikozenjam.
Kneed van bloem, basterdsuiker zout en de boter of margarine een deeg en bekleed hiermee de met boterhampapier beklede springvorm. Bevochtig de kokos met de melk. Roer de eieren met de kristalsuiker schuimig en roer er een klontje zachte boter door. Voeg dit bij de kokosmassa en roer alles dooreen. Strijk wat abrikozenjam over het zandtaartdeeg uit en schep hierop de kokoslaag. Zet de taart iets onder het midden van een matig warme oven, 160 gr C. Baktijd: 40 à 50 minuten. Laat de taart afkoelen en opstijven, haal dan de rand van springvorm af en leg de kokostaart voorzichtig op een taartrooster, om hem helemaal koud te laten worden.
N.B. In aluminiumfolie bewaren en aan tafel in punten snijden.

Blog Home