Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

ANANASTAART
Nodig voor 8 personen: 1 groot blik ananas, 1 glaasje rum, ca. 2 el suiker, 3 eieren, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g bloem, 2 g poedergist, 125 g boter.

Laat de plakken ananas uitlekken en besprenkel ze met rum. Laat enkele lepels suiker in een hete koekenpan mooi lichtbruin branden, blus af met een klein beetje water en giet deze vloeibare karamel in een springvorm, zo dat de bodem net bedekt is. Leg daarop de plakken ananas. Klop de eidooiers los met de poedersuiker en vanillesuiker; voeg de weekgemaakte maar nog net niet gesmolten boter erbij. Klop dit mooi glad, voeg er dan de gezeefde bloem met poedergist aan toe, klop het verder glad en spatel er dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door. Schep dit op de ananas en laat de taart een half uurtje bakken bij goede hitte, ongeveer 225°C. Keer dan de taartvorm op een schotel en trek de bodem los. Sprenkel er nog wat rum over. Hierbij kunt u luchtig geklopte slagroom geven.

Blog Home