Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

ITALIAANSE APPEL/PERENTAART
Nodig: boter, paneermeel, 600 g appelen, 600 g stevige peren, marsala, 100 g boter of margarine, 225 g zelfrijzend bakmeel, 80 g basterdsuiker, 1 losgeklopt ei, scheutje melk, sap van ½ citroen, 2 tl rum, 1 ½ dl cognac, 100 g lange vingers, 100 g bitterkoekjes.
Beboter een springvorm van 20 cm en bestuif die met paneermeel. Schil de appelen en peren, snijd ze in plakjes en pocheer ze deel voor deel heel even in wat marsala totdat ze iets zacht worden. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Houd de marsala achter. Snijd de boter met 2 messen door het bakmeel en roer er de basterdsuiker door. Kneed er met de eieren, melk, citroensap en rum een zacht deeg van. Rol driekwart van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee. Doop de gare appelplakken in de cognac en schik ze op de deegbodem. Bedek ze met een laag in cognac gedoopte lange vingers, daarna met een laag in cognac gedoopte perenplakjes en daarop een laag ,,gedoopte” bitterkoekjes. Giet er 3 eetlepels van de achtergehouden marsala over en bedek dit met de rest van het deeg. Bak de taart 45 minuten bij 170° C (vrij warm). In de vorm laten afkoelen en met slagroom opdienen. Deze verrukkelijke taart kan warm of koud gegeten worden.

Blog Home