Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

GRIESMEELTAART
Nodig: 100 g gezeefde poedersuiker, 3 eieren, 3 el (50 g) ontvelde gemalen amandelen, citroensap en geraspte citroenschil, 5 el griesmeel.
Splits dooiers en witten. Klop de dooiers met de poedersuiker en een theelepel citroensap dik en romig. Sla de witten stijf en schep ze afwisselend met het griesmeel en de amandelen door de rest. Voeg er ook een beetje geraspte citroenschil aan toe. Doe het deeg in een goed ingevette en met bloem bestrooide vorm en bak de taart bij matige warmte in ca. 20 minuten gaar. Strijk er met iets water verdunde abrikozenjam over en daarover chocoladeglazuur.
(Het glazuur maakt u door poedersuiker met cacao te mengen en er een heel klein beetje water door te roeren. Dan vlug met een mes opsmeren en hard laten worden).

Blog Home