Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

HAZELNOOTCAKE
Nodig: 200 g gepelde hazelnoten, 5 bittere amandelen, 150g bloem , 1 tl bakpoeder, 100 g margarine of boter, 1 ½ dl koffieroom, 2 eieren, 200 g suiker. Voor de garnering: een chocoladereep van ca. 50 g.
Maal de noten en bittere amandelen (als u die kunt krijgen tenminste, neem andere gewone) en vermeng ze met de bloem en het bakpoeder. Voeg de gesmolten en even afgekoelde boter of margarine toe en roer de koffieroom erdoor. Kneed alles goed met de hand. Doe de massa dan over in een ingevette en met paneermeel bestrooide ronde cakevorm (inhoud ca. 1 ½ l). Bak de hazelnootcake gedurende 1 à 1 ¼ uur in een voorverwarmde matig warme oven (ca. 175°C). Garneer de cake met de gesmolten reep chocolade.

Blog Home